Tuesday, December 21, 2010

thnx Mr.K!

assalamualaikum...

cik nin sgt sakit hati lately...knape la ade jgk org yg mcm ni kt muka bumi ni...huhuuu...
tp ape yg boleh cik nin buat pon...xde ape2...mak ciknin pon nasehat xyah la lyn sgt...makin dilayan makin ngengade...xpela dh xnk bg, ciknin pon da xnk da...serius ciknin sgt geram dgn perangai dorg 1 ofis! guguuguuuu....ok ciknin try bersabar...tp susah...la..mmg la susah sabar tu...kalo x,xla sabar itu sebahagian dr iman....kn2???ok fine..ciknin anggap ni semua didikan utk ciknin jd makin kuat dan jd org yg lebih sabar di masa akn dtg...thnx mr.K sbb dah bg kerjasama yg "terrrrrbaikk" ni...ohhh,mmg sy xkn lupe spjg hayat "jasa dan budi baik" encik!=)))))

sekian...
ciknin

P/S: ciknin kt umh dan sdg bercuti lg...tu sbb x masuk sem same ngn cik Ah...heee....hrp2 sume ok bile ciknin blk KL next week insyaAllah...=)

Sunday, December 19, 2010

boom boom boom

assalamualaikum,

hye there =)..we meet again..lately,byk post yg kesedihan kan?oh,sbnrnya sy pn x brape suka nak emosi2 ni.adakah ini yang dinamakan kesibukan tahun akhir?(ah,alasan je tuh!)

ada orang cakap pada saya ''enjoy every second of the moment because at the end of the day,those moments yang akan mewarna-warnikan my life'' (AA, 2010).===>writing gaya ukm

today,saya gembira.oleh sebab itulah,ada post baru di sini.(bile sedih saya tulis,bile happy pn nak jugak tulis).hehe.entri ni agak selfish kerana maybe saya seorang saja yg gembira ketika menulis,tetapi orang lain x ade perasaan pn.at least,environment ia berbeda bukan?hak3

jadi,sila tonton video ini agar kita sama-sama gembira. (yeke?)

video ini tiada kene mengena dgn entri =p

attn to cik Nin dan cik Neia, mari kumpul duit bersama-sama.haha

.... "Berilah amaran kepada umat manusia (yang ingkar, dengan balasan azab) dan sampaikanlah berita yang mengembirakan kepada orang-orang yang beriman, bahawa bagi mereka ada persediaan yang sungguh mulia di sisi Tuhan mereka (disebabkan amal-amal soleh yang mereka kerjakan)....'' (10:2) ===>tak susah kan nak gembira?

p/s:Sem baru bermula esok.tapi,cik Nin dan cik Neia tak bukak sem sama cik Ah.kenapa?tanya la sama mereka.ngeh3

truly,

cik Ah

Thursday, December 16, 2010

down

assalamualaikum,


''Dan kamu tidak dapat menentukan kemahuan kamu (mengenai sesuatupun), kecuali dengan cara yang diatur oleh Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbirkan seluruh alam'' (81:29)

sesungguhnya, ALLAH itu Maha Besar

''Tidak ada kesusahan (atau bala bencana) yang menimpa (seseorang) melainkan dengan izin Allah; dan sesiapa yang beriman kepada Allah, Allah akan memimpin hatinya (untuk menerima apa yang telah berlaku itu dengan tenang dan sabar); dan (ingatlah), Allah Maha Mengetahui akan tiap-tiap sesuatu'' (64:11)

percayalah, ALLAH lebih mengetahui

''dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya'' (2:216)

yakinlah,semuanya adalah terbaik dan paling baik

p/s : cabaran hati dan emosi dan tingkahlaku.bersangka baik adalah jalan keluar


truly,
cik Ah =)

Wednesday, November 17, 2010

SALAM EID AL-ADHA

assalamualaikum sume,



p/s : MAY ALL OUR STRUGGLES AND SACRIFICES BE REWARDED WITH ALLAH'S BLESSING...INSYA ALLAH~

10 zulhijjah 1931

Saturday, November 13, 2010

pahit sekarang manis akan datang.....=)

salam...

touching plk bace cik ah nyer pos kt bwh ni....huhu..sabo ye cik ah...
sbnrnye kalo kite slalu ingt ade lg org yg lebih bernasib x baik dr kita,kita akan sng rase bersyukur...ape2 pon doakan yg terbaik utk kite semua ye...

smoge kite diberi KESABARAN yang tinggi oleh-Nya dlm menghadapi ni semua....

percayalah,KESABARAN kita lambat laun akan TERBAYAR juga akhirnya dgn satu KEPUASAN bile dah berjaya siapkan tesis ni nanti..insyaAllah...

jom same2 kite jadikan ni kenangan manis utk dikenang akan dtg walaupun hakikatnya ia pahit skrg..............

yg benar-benar,
cik nin

Wednesday, October 20, 2010

EMOSI

assalamualaikum sume,

Abu Hurairah dan Said Al-Magburi meriwayatkan:
" Ada seseorang lelaki memarahi Saidina Abu Bakar. Ketika itu Rasulullah duduk di sebelahnya. Nabi diam saja, begitu juga Abu Bakar.

Selepas orang itu selesai memaki hamun dengan mengeluarkan kata-kata kesat, Abu Bakar membalas makian itu, tetapi Rasulullah bangun dan beredar dari situ. Abu Bakar hairan dan terus mengekori Nabi Muhammad sambil berkata: "Ya Rasulullah, dia memaki saya dan engkau pula diam. Ketika saya menjawab maki hamun itu, tiba-tiba engkau bangun lalu pergi."

Rasulullah lantas menjawab: "Sesungguhnya malaikat mengembalikan semua makian orang itu kepadanya ketika engkau diam, tetapi ketika engkau membalas makian itu, maka malaikat pergi dan syaitan pula masuk dan saya tidak suka duduk bersama syaitan."

Rasulullah kemudian bersabda lagi: "Allah akan memuliakan hamba-Nya ketika sedang dianiaya lalu memberikan kemaafan sambil mengharapkan keredhaan Allah. "
my rujukan : iluvislam.com
hari tu baru kene marah dgn my SV =(
but,its for my own good act...
i'm okey with it...tp, for sure la sedeh kan...
my mom said ''sbnrnya, kata maaf tuh boleh melembutkan hati seseorang, lepas ni kalau kene marah lagi, cpt2 mintak maaf..lps tu,doa mintak ALLAH beri petunjuk dan ilham utk buat yg terbaik''
ohh,i miss my mom!
Engkaulah sahaja (Ya Allah) Yang Kami sembah, dan kepada Engkaulah sahaja kami memohon pertolongan.
Tunjukilah kami jalan yang lurus.
(al-fatihah,5-6)
truly,
cik Ah =)

Sunday, October 17, 2010

salam lebaran yg tertangguh...

assalamualaikum....

mtk maaf mtk maaf...mmg da terlambat pon nk ucp selamat hari raya...huhu..tp xkire,nk ucp gk...hehe!!slmt hari raya utk semua!!!!cik nin,cik neia n cik ah mtk maaf zahir dan batin...

tu aje lah...xde idea nk tulis pjg2...

dadaaaaa....

yg bnr,
cik nin...

Saturday, September 4, 2010

assalamualaikum warahmatullah......

waaaahhh!!da berkurun xjenguk blog nih...sedihnye...byk sgt benda nk dibuat...maaf la...(mtk maaf kt sape ntah..hahaha!!ade ke yg baca???)

ok2..nk update skit...ari 2 kami berLI slame 2 bln...mase org lain tgh best2 lyn cuti sem kami kna p LI...huhu...ehhh!!ape 2 LI???heee...lupe nk gtau..LI 2 latihn industri a.k.a praktikal..da ade da entry psl 2 sbnrnye...huhu...

ok.pas LI,kami pon slmt la melangkh 1 stage lg dlm life student..masuk final year la plk...haaaaa!!mcm xp'caya je da final year...huuuuuu...skjpnye mase berlalu....da masuk sem baru,kami pon mula la bz ngn tesis msg2..kna siapkn proposal la plk..da dpt tjuk pon lmbt kn...so,mula la masing2 cm xckop tgn je wt keje...sampai tdo pon duk termimpi2 psl tesis...(erk...yeke...hehehe!!penyedap ayt je...;)

dah siap2 present proposal kna la mtk etika plk..huhu..bab ni la plg menyesakkan nih...kusut betol la...aish!!(mls explain lebih2..hahah!!)

then,asimen pon dtg x kire mase plk...tmbh2 da dkt nk exm midsem..smlm baru lps habis exm sbnrnye...kali ni ade 2 paper je..tp 1 paper 2 ssh oiiii......paper farmakologi...smue duk hapal nama2 dadah,cne dy bertndk la..huhu...ape2 jela..jnji da hbis exm even jwb byk tembak2..kekkeke!!(da mcm jwb teka teki je rase...;p)

skrg da bz ngn etika bg yg mane still xselesai lg...(contohnye cik nin la..hahah) tp jap lg nk g sopim rayeee dlu la..heheh!!da dkt raye da kan....nk g pantau suasana kt jln tar...lupekn dlu keje2 nih...mari kite enjoy!!!!

okeh,tu saje la dlu wt mase nih...tgh tggu geng kami sorg lg nk join da party ke jln tar nih..mane la dy ni...huhu!!!bubbye!!!jgn ponteng pose tau!!;D

salam Ramadhan dr cik nin....pheeewittt!

Friday, August 20, 2010

salam ramadhan =D

“ Wahai orang-orang yang beriman telah diwajibkan ke atas kamu berpuasa sebagaimana telah diwajibkan ke atas umat-umat yang sebelum kamu semoga kamu menjadi orang-orang yang bertaqwa ”
( Al-Baqarah : 183)

Thursday, June 10, 2010

i miss uolss!


Suddenly I miss uolss..i remember uollss…I wanna meet and hug uolss..

Miss d moment we’hv been together…

Playing together for d whole day without being tired at all…

Huha..huhaaaa…being a kid is one of d best part in our life, rite…??

Nothing need to push…nothing need to rush…nothing need to do…bla bla bla….

I’m standing here..u standing there…they run and run far from us….hide and seek..oh oh oh…really miss d moment! (sumpah tak tipu!)

During that time she was a small girl…they were a small boy…our adek-adek are still cute running here and there….

We eat together but not taking bath together! (lol!)…

Now everyone is different…obviously I tought….

Everyone have their own way of life….

Now he is a handsome guy wif s0ft hearted…

Now she is a talkative adek that much of d time will become a silent person….

Now he is a hot stylo adek wif the mouth keep speaking like heaven..gosh! (jeles gile!)..

Now he is a humble guy keep trying to achieve his dream…

Now he is a cute guy that always being someone that can make people smile…

ALL MY DEAR-DEAR COUSIN!! Do uollsss know that I miss uolssss so damn much now? Now? Urghh…..

I hope we can be gather again most of d time….I wish our heart will be tied forever….and I pray each of us will always love each other and pray for each other even tough we are farrrrr farrr awayyyyy.....

HUH!

I MISS UOLSS….FULLSTOP!

(n0ta kaki: ini sume gara2 adek sedare aku upload pica mase kecik2 dlu kat fb...kan aku dah jadi rindu! bluwekkk!)

Deeply mine,

Cik Neia (nak jugak macam cik Ah! hahaha)


Monday, June 7, 2010

doa merupakan senjata bagi orang mukmin

QUNUT NAZILAH




Ya Allah, kami letakkan Engkau di batang leher musuh kami, dan kami berlindung denganMu dari kejahatan mereka. Ya Allah leburkan kumpulan mereka, kacau-bilaukan kesatuan mereka, cerai-beraikan pakatan mereka, goncangkan pendirian mereka, hantarkan anjing Engkau ke atas mereka. Wahai Tuhan yang gagah perkasa, wahai Tuhan yang penuh raksasa, wahai Tuhan yang bersifat murka. Ya Allah. Wahai Tuhan yang menurunkan Al-Quran, wahai Tuhan yang mengarakkan awan, wahai Tuhan yang menewaskan bala tentera Al-Ahzab, kalahkan mereka, menangkanlah kami ke atas mereka.



rujukan sy drpd : http://msmlondon.wordpress.com/ =)





Saturday, May 22, 2010

i'm not playing hard to get

mr : i want to know u...lets be friend
*silence*
mrs : i dont know...for me,friends shud b okay...but, *sigh*
mr : y?
mrs : im telling u...i'm not okay..haha..mksud di sini,saya seorg yg sgt membosankn
mr : hahahahahaha
mrs : cett...=p...
mr : haha..xpe,i suke
mrs : sweet talking in u...blah la~~~
mr : ko ingat x ni "i have fences all around me,and let people see me through it"??
mrs : of coz la..=)...i keep dat word hokeyh
mr : how about kalau aku jump over your fences ni?
mrs : haha...ape kejadahnye nak jump over ni?
mr : saje...i dont want to see u through fences anymore...nak tunngu smpi ko bukak sendrik that fences tu untuk aku,bile ntah...so,better i jump over je...baru dpt see u jelas2
mrs : kah3...gile ape...tp kan,once i let u jump over my fences kan,u cant running away dah...
mr : xpe,i lg suke
mrs : x abis2...=p
mr : so,camne?siap mntak permission ni nak ceroboh privacy org
mrs : hurmm,x mau lah...x pyh ssh2 nak jump over,find the key sudaa
mr : huh...u are playing hard to get again
mrs : haaaaa???mane ade...
mr : itu namanya jual mahal la cik kak oiii
mrs : nop,im just playing SAFE...by the way,girls kene jual mahal ye
mr : see...u sendrik admit that
mrs : aku x jual mahal ye...haha...playing safe~~~
mr : ala,no difference la between those two
mrs : hoho,for me ade difference tu...
mr : ape?aku nak tau
mrs : playing safe is like u want to protect yourselves...and let times yg decide wut shud b happen next
mr : kalu yg lg 1 tuh?
mrs : ermmm,ntah~~aku slalu playing safe je...haha

again,just rase nk menaip-naip...amacm?ade bakat mcm cik dalya @ cik neia kite x??ngehehehe...the drama above i mean it...bagi sy,girls berhak utk playing hard to get kan?and yng playing safe tuh,depends pd dirik sendrik la kn?lastly,sorry kalu en3 x menepati selera semua...assalamualaikum


truly,
cik Ah =)

Sunday, May 9, 2010

berita terkini,hiburan sensasi

assalamualaikum semua =)

long tyme dah rase tak drop apa2 kat sini...huhu
exam da lame abes...gumbira?hahaha
straight away after last paper hari tu,kami terus busy pasal thesis pulak =
and also our practical training thingy..huh!

sekarang,kami in semester break while doing practical @ indusrial training...
triple of us training tmpt lain2 sebab kami asal dr different area
jd,heep heep hooray akan suram seketika...maybe la kut
kalau ade one of us yg punya masa senggang,insyaAllah terisi juga HHH ni (i've got new nickname for heepheep hooray~~)

dis is just my short n quick update as i got masa senggang di petang hujung minggu ini..
terasa tangan nk menaip sini...tp,tiada isi/cerita best yg nak share...my bad :(
see ya!

"the Qur'aan speaks of men and women coming from each other,being garments for each other and being bounded together by love and mercy" - versus
[i think i have to reformat back my own definition of 'baik'..hoho..
me want yang baik,and me first yang kene change to baik (haha..sounds berbelit pulak)
changing is on going process...maybe it take ages but still,dont stop...
if something distracts our path,which happens to me all the times...lets walk back again to our only Creator,ALLAH]



truly,
cikAh =)

Sunday, April 18, 2010

jodoh...

salam~

emm..smlm cik nin diskas topik yg best ngn cik neia..wuakaka! xleh blah diskas 2...hak3!! topik 2 xde kena mengena ngn paper kami selasa ni pon..hahah! kami borak pasal jodoh..

adeehhh...cik nin slalu tertnye2 da tibe ke masa kami sume ni pikir psl soal ni ek??huhu..takot3!!

yelaa...dlm usia cmni kami ber3 masih xberteman lg..ngee..geli la plk...ngeee...
xdinafikan kami ade perasaan ke arah 2...itu fitrah manusia normal kan...ingin berteman dlm hidup...tp apakan daya...

sblum ni cik nin da cuba utk berkawan, knl2 1 sama lain...tp x kemana proses 2...
cik nin sendiri xtau knape...
cik nin kah yg salah atau dia???
yg pasti kami x sehaluan...cik nin dah cuba utk memahami org...tp mungkin org xnmpk usaha cik nin 2...cik nin mengaku yg cik nin xpndai sgt express feeling...so x leh la slhkn org kalo org x dpt rasa n x dpt phm perasaan cik nin 2 kn...huhu...

sedih mmg la sedih...sgt kot..heheh! tp hidup mesti dtruskan...xkn nk bersedih spjg masa kn..nnt satu keje pon xjd...kalau kita jatuh kita kna la usaha utk bangkit semula!

kalo cik nin sedih, cik nin akn cpt2 pikir yg Allah Maha Mengetahui..segala ape yg terjd 2 ade hikmahnya..yg pasti Allah tahu apa yg terbaik buat kita...cik nin harap dan berdoa yg takdir di masa dpn kita lg indah..indah...indah dr skrg...jd byk2 la bersabar...bersabar n berdoa...dan jgn lupe berusaha utk tingkatkan diri kita sbb if kita jd org baik Allah pasti jodohkan kita dgn org baik jgk...insyaAllah...amin...

k la...itu shj en3 kali ni...heheh!cm siyes je kn bunyi en3 kali ni...walllaaaaweiii!!!;p

i'm gonna miss u...no,i already miss u~~

'' i'm gonna miss u
no,
actually,i already miss u ''
the bond between us
aku : weh,jom hang-out!
dia : nk g mane??
aku : mcm bese la..tgk wyng,mkn2,shoping2...ha3
dia : wokeyh...p gtaw kakak ngn beby skalik
aku : ok..ko g mntk duit~~
dia : asal aku lg?ko la plak...plan ko nie
aku : ko kn anak kesygn abah~~mcm x bese
dia : cet!
aku : jom fitting...sok nk g jalan
dia : maleh la...pki je la pape pn
aku : ala,ko tgk je...bkn ssh pn
dia : yela2...cpt!
last2,dia pn join aku fitting jugak~~ha3
p/s : maaf.en3 cik Ah kali ni 'lain',its not about kami ber3...sory again~mood cik Ah sedey...serious!

Friday, April 16, 2010

it's a war!

salam~
wt pengetahuan sume kami tgh exm final skrg...tp hari ni ade gap yg agk pjg utk next paper..so bole la menconteng2 kt blog skjp...kalo korg kn korg suke study ktne ek??kalo cik ah n cik nin kami suke lepak kt library n kalo cik neia plk beliau suke lepak kt bilik beliau yg beliau rase best tu laa..hak3!jgn marah cik neia ye..gurau2 aje..
ni antara alasan2 cik nin memilih library sebagai tmpt lepak+study tyme dkt2 nk exm:
  1. best sbb ade air-cond...phewww!nyaman je rase banding ngn umh yg skrg agk panas...
  2. ade meja besau lg luas mata memandang!ni penting sbb cik nin suke sepah2 sume brg2..hehe!konon bajet bz r...keh3!
  3. ade kusi best!xsakit bon*** duduk lame2..hahahah!
  4. nak jauhkn diri dr katil, bantal, laptop n segala mcm yg bole halang niat cik nin nk buat2 rajin stadi...
  5. dpt bace paper free tiap2 ari kt library..hehe!benda2 free ni kn best...
  6. dpt exercise. kalo duk umh je tenaga xdigunakan sgt, so jd xaktif...
  7. sbb memang da bayar yuran khas utk library tiap2 sem2...so rase cm rugi kalo x ke sana..hak3!
  8. terakhir sbb bole jalankan aktiviti sampingan:MENG'USHA'!wuakaka! wlaupon cik nin slalu xknl sape yg diusha tp cik nin xksh pon...bole hilang ngntok woooo!;p
k la...walau di mana kite sume belajar, harap sume selesa n bole fokus ngn ape yg dipelajari...(eh terrr serius la plk..heheh). tu sume hak masing2 utk decide kt mane nk stadi kn...ikut selera masing2...last skali jom usha gambr yg cik nin sempat amik kt library tersayang~ekekek!zhasssssss!xramai pon yg ade...tyme nk exm sgt la sunyi fakulti...ni rak buku..sume tau la cik nin oii!xyah ckp pon org da tau!heheh!yela2..suasana di library....gambar cm lebih kurang sama je..tp biar r nk masukkn jugak!xkire2!tadaaa!ni la meja cik nin n cik ah!close up skit...nmpk x notes cik nin tulis ape tu??hak3!

p/s:gambar x bp cnteekk sbb gune hp cik nin yg xbp nk canggih manggih nih haa...;p
n kpd sume kwn2 yg exm ALL DA BEST kami ucapkan!!ingat lah USAHA ADALAH HAK KITA TETAPI KEJAYAAN DITENTUKAN ALLAH S.W.T...HARGA SUATU KEGAGALAN & KEJAYAAN TIDAK DINILAI DARI HASILNYA TETAPI DARI PROSES PERJUANGANNYA...:)

hatchback vs sedan

assalamualaikum sume...

musim xm da sampai...jd,kami ber3 mmg dalam mood kene rajin...2 paper da lepas,tnggl 3 lg...pas2,kami boleh pulang ke rumah dan memulakan practical training @ LI...

skang ni,cik Ah sgt malas nak study...so,amek peluang nk tambah en3 di cni...ni short en3 je...just nk bgtaw cik Ah sgt berminat dgn model mazda yg latest 2...mazda2...wuah3...mari kita lihat pixas ye...mane lg cantekk @ stylo @ menawan???

front view


side view


p/s : model mazda2 sedan dikatakan bakal memberi saingan pd toyota vios dan honda city...hurmm

**sumber pixas : motortrader

Wednesday, March 31, 2010

gambar2..

salam~
kali ni cik nin ditugaskan menguploadkan segala gmbr yg berkaitan ape yg cik ah duk bebel sblom ni lam entri catch up..cik nin ni da mcm exco multimedia la plk..xpe2..best2!cik nin suke!hehe!korg tgk je la ek...:)ni gmbr dkt book fair...ramai giler org tau...1st day tmbh2 cuti skolah tyme ni..tp best!
ni plk tyme dinner kolej...meja kt lam gmbr ni bkn meja kami..hahah!tu meja adik2 1st year...ni plk hadiah meja bertuah yg kami dpt!!hehe!sume terkejut bile mc umum meja kami terpilih!ni conference yg kami g...best sgt3!!!byk gk hasil goodies bags yg cik nin n cik neia kutip..hehehhe!!cik ah mmg x memahami kami yg sgt excited ngn goodies bagni la menu utk hari ke2..bak kata cik ah,hari 1st lg best!hehe!mkn xingt dunia!ish3...hah cik neia kite belek2 selendang peberet dy...ni setelah dkt sejam jgk diskas nk beli yg mane..adehhh cik nin da xthn pns da tyme ni...sabo aje laa...yezzaaa!!akhirnya beli jgk!hahaha!!ni plk cik ah yg tgh sebok pilih brooch...sume cntek2 cik ah oi...cik ah n cik neia ngh test2 brooch..alahai beli brooch pon nk test..huhu..agaknye cik ah nk tgk brooch tu goyang bp darjah kot...


k la,ni saje la gmbr wt mase ni....hehehe!gmbr cik nin xde r...dah cik nin yg jd photographer beliau2 nih ha..huhu..ok chow dulu lah ye..len kali jupe lg!mmuah!!:)

Saturday, March 27, 2010

catch up!!

19 mac 2010
1st day KLIBF 2010…kami bertiga decide nak g book fest ari ni…memandangkan kami hanya ada 1 class sahaja di waktu pagi…kami rebut masa terluang ini untuk ke PWTC…bagi cik Ah,ini adalah kali pertama cik Ah datang ke book fest …kenapa kali pertama?bukan kali ke 3 mahupun kali ke 5?..sbb memang dah kali pertama..hik3…ok2,sebenarnya cik Ah dulu memang tak layan novel…tp,setelah mengenali cik Neia hampir 3 tahun yang lalu,beliau telah mempengaruhi saya dengan novels (alkisahnya~~)…sempat la kami borong novels kat situ…bes3

20 mac 2010
Hari ini adalah hari sabtu…akan tetapi,kami ada class dari 9am sampai 4pm…huhu…ini adalah class ganti,jadi nak tak nak kena la pergi kan…nanti miss pulak lecture tu…aper pun,bagi cik Ah lecture Dr Johari bes…tak ngantuk!!(lain la cik Neia,sokmo ngantok)…ha3…

21 mac 2010
Di siang hari,kami free je…Cuma di malam hari saja kami ada dinner kolej…temanya adalah prom nyte…bab2 makan ni cik Ah memang suka…lagipun,tempat tu cantik…mcm open hall la…sangat cantik~~tapi,yang tak bes cik Ah ngan cik Nin terlepas bas…so,terpaksalah kami berdua naik taxi saja…mula2,sesat tapi sampai jugak la…kalau tak,tak adenya cik Ah ni double-double tambah nasik…hik3

22 mac 2010
~~kami ada discussion presentation saja~~

23 mac 2010
~~class berjalan seperti biasa~~

24 mac 2010
~~class berjalan seperti biasa~~

25 mac 2010
~kami menghadiri conference~
~cik Neia ngan cik Nin busy kutip segala goodies yang ada kat situ~ (mentang2 la free)
~cik Ah sudah cukup puas dengan makanan yang disediakan~hak3

26 mac 2010
~conference 2nd day~
~aktiviti cik Nin dan cik Neia adalah sama dengan semalam~ (cik Ah x paham dengan mereka) ha3
~makanan pada hari ini x se ‘bes’ semalam~ sedeyh :(

27 mac 2010
~kami berjalan2 untuk membeli kelengkapan dinner jabatan pula~ (sila berjimat!)
~cik Nin berkenan dengan maxi ala2 jubah kaler hijau~ (asyik terkenang2)
**urusan upload gambar diserahkan pada cik Nin...
p/s : earth hour~~sayangilah bumi anda :)

Sunday, March 21, 2010

~MAJIKAN OH MAJIKAN~

Assalamualaikum…..~~

Hai! Hehe..n3 yg lepas2 Cik Ah sje yg telah merajenkn dri beliau merepek x tentu hala…opppss..haha..xdelah..oleh krn beliau je yg rajen make n3 beliau jele dan beliau dan beliau lg. Alaaa bkn ape Cik Ah..Cik Neia dilande kemalasan tahap melampaulaa..xde smgt bekobar2 nk menaip pjng2..

Tp mlm ni atau lebih tepat lagi pg ni dgn mood yg lebih lepak dan fresh dgn ceramah yg bru Cik Neia p dgaq td..nk juge share2 dgn sume temasoklah Cik Ah dan Cik Nin yg xdpt hader sbb mereka jaoooohhh bertapak2 dr cni. Yelaa kdg2 Cik Neia ni lupe dri…manjangg bce novel yg benarnye laghoo kn? Kn? (ckp jela kn…). Make perlulah sekali sekala (berkala-kala pn lagi bagoss!!) utk Cik Neia tarek balek hati yg ntah kemane-mane ni pd jln yg lebih lurus ( ini benar ye!)

Cik Neia dgaq 1 ceramah dr Ustaz Fathul Bari baru sat td. Beliau dtg cni sempena penutupan 1 prog ni. Cik Neia agk sdey la sbb spnjg sbulan prog ni belangsung cume td dpt dtg..huhu. Padahal bnde ni sgt menarek tertarek dan d booomm okeh! Tp apa nak buat..2 la balek kg la..ad prog Risda la..ad klas mnjg smpai ke ptg la..haaa kn da xdpt join! Tp xpelah…at least td masih diberi peluang dr DIA utk Cik Neia dpt la ilmu serba cket namun padat..

Besh gile cre Ustaz 2 bg ceramah. Gelakkk aje..tp gelak pun gelak la jgak kn. Isi-isi ceramah dy yg perlu dtitik beratkn bkn dititik ringankn! Haisy…mari2 Cik Neia cite tp yg ringkas sje la ye. Yg paleng menarik hati bila Ustaz 2 cite ttg MAJIKAN! Siapa majikan kt?

Ustaz tu simbolik kn pd 1 situasi. Ada satu family ni yg bru amek maid! Maklom la zaman suar ketat ni sume org mst pakai org gaji ye x? Nak soh basoh baju, mop lantai, cuci tingkp, lap pinggan, siram bunga, jemor kaen…blab la bla..mne sempat kalau da satu family temasok pet peliharaan pn hari2 keluar pagi balek mlm!! (ooppss yg ni bkn cite Ustaz 2..Cik Neia yg buat cite kasi sedap tp mksdnye same ye kwn2). So satu hari 2 majikan maid 2 pn kuar dr rumah awal2 pg sambil dgn begaye menerangkn ttg tugas2 maid 2..maklomlah bru keje. Make maid yg konon berwawasan maju jaya 2 pn catat laa..catat pnye catat pnye catat….

Tup tup…ptg 2 bile majikan tsebut pulang dy tgok umah kotor, sapu x! Mop pn x! Jemur kaen apatah lg! Toleh ats bwh tibe2 majikn 2 nmpk maid dy ad kat umah jiran…oh oh oh..tgh tolong jiran 2 kemas rumah pulak dahhhh.. Huisy..panas2, make majikan tesebut pn dgn marah dan lantangnya betanye…

“ Siapa majikan awak dy ke saya..?”…maka maid 2 pn jawab..

“Puan lah…”…dah tu majikan tu tnye lagi…

“ Siapa yg bg awk gaji dy ke sy…?”…dan maid tu jawab lg…

“Puan lah…”…dah tu majikan tu makin ngamook..

“ Dah tu yg awk pegi kemas rumah dy buat ap..?” majikan tu tnye lagi (penatlah repeat!)

“ Tapi td dy mintak tolong puan….” maid tu menjawab lagi…

“ Saya ni majikan awk! Saya yg bayar gaji awk! Patotnya awk buat ap yg sy suruh…!!! Bkn apa yg dy suruh…!!”…majikan tersebut terus mengamokk…

Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Dpt tangkap x?? Dpt? Dpt? Ce ce crite dpt tangkap apa? (lame tunggu ni!)

Hai..penatlah tanye gini..bajet dgr plak klw korg jwb.. smbg jele. Jadi conclusionnye same la mcm kt manusia ni…

Manusia adalah Hamba dan ALLAH S.W.T adalah MAJIKAN kt! ALLAH S.W.T yg bagi nyawa pada kt! Yg bagi rezeki pd kt! Yg menghidupkn kt ats muka bumi DIA yg shantek ni! Yg bagi kt makan..minum..semua ALLAH sbb DIA MAJIKAN kt. Dah tu kenapa kt lebih dahulukn apa yg org ckp berbanding buat apa yg ALLAH suruh? Sepatutnya kita dahulukan segala suruhan ALLAH sbb dia MAJIKAN kt. Untuk apa kt pentingkan dan utamakan (sng cite buat dululah) apa yg org laen ckp sdgkn dy pn hamba mcm kt jgak….?? (ooopsss sentap jap Cik Neia! Maklomlah terase..kdg2 bile masokkk wk2 suke benar lmbt nk p solat. Oh oh oh…). Make Kita Perlulah Mengutamakan Segala Suruhan ALLAH kerana DIA MAJIKAN kita!

Jd, da dpt la kn main point bebelan Cik Neia td..? Moga2 kt dpt same2 beroleh sedikit kesedaran ye! Urm..oke lah 2 je rsenye..nnt2 ad bnde baekkkk pnye Cik Niea share lagi yek..adiosss WASALAM~~~

(p/s: ad lg 1 bnde besh Cik Neia dpt mlm ni>> Tak semestinya apa yg pnjg itu adlah lebih afdal! Sbg cth Nabi Muhammad S.A.W (selawat2) ada meninggalkan 1 sunnah sbg ikutan iaitu membaca Basmalah b4 mkn. Basmalah ye bkn doa mkn! Apa yg terbaek (yg afdal) adalah mencontohi amlan Nabi meskipun ia hanyalah ucapan ‘Bismillah’. Even ia pendek namun ia amalan Nabi. Jadi kt nk buat apa yg Nabi ajar atau kt nk bce doa mkn yg lebih pnjg itu yg kt rse lebih baik? Renung-renungkn………………^_~)

Saturday, March 20, 2010

putrajaya _180310

Assalamualaikum sume…

Kali ni,cik Ah mewakili cik Nin dan cik Neia (pemalas ye mrk ini) nak share cite tyme kami jalan2 di putrajaya…boleh dikatakan ini adalah 1st tyme kami bertiga mengunjungi putrajaya bersama-sama…kunjungan kami ini sesungguhnya telah menambahkan lagi bilangan tempat yang dilawati sepanjang kami memegang gelaran sebagai student…ini amat penting ye,sebab moment2 ini akan kami abadikan dalam memory otak serta memory dalam camera…he3

Tujuan asal kedatangan kami ke Putrajaya adalah untuk memeriahkan suasana di Fiesta Hot Air Balloon tapi,disebabkan belon udara panas mulai terbang jam 530 petang,kami tak berkesempatan nak usha lama2 di situ…cik Ah kesedihan kerana kami datang memang nak tengok belon udara panas tu…tp,event tu lambat la pulak start…kami datang naik public transport je,dats why kami x boleh nak berlama2 di situ :(

Tetapi,kami pun puas hati jugak sebab dapat explore dan jalan2 di sekeliling tapak fiesta tu…kira berbaloi-baloi la kami datang jauh2 (jaoh ke?)…huhu…masa mula2 sampai tu,memang matahari tengah tegak atas kepala…apa2 hal,perot kena diisi dulu…baru senang hati maw jalan2..ha3…lepas makan,kami round2 dekat booth yang ada kat situ (sgt byk,okey)… :)

Lepas tu kami jalan2 kat taman…buat pengetahuan semua,taman ini terletak di Monumen Alaf Baru…dekat sini sangat banyak scene cantik…senang cakap, sangat sesuai untuk bergambar…ha3…oleh kerana cik Neia dan cik Nin sangat suka berkoya (FAKTA, bukan auta),kami pun bergambar sakan la kat taman tu…lama jugak la kami cari angle baik punya dan snap2 pic…sampai bateri camera pon jelez kat kami…:p

Seterusnya kami menumpang solat zohor di Masjid Besi.Buat pengetahuan semua,masjid ini x ada air -cond kerana menggunakan khidmat angin sepoi2 bahasa di tepi tasik itu…sangat besar dan cantik ye kwn2…hehe…then,kami menggunakan peluang yang jarang2 kami ada ini untuk menaiki perahu dondang sayang namanya…sekarang tengah ada promosi,so kami dapat naik dengan harga yang murah…kami dibawa berjalan2 atas air pulak…best3

Lebih kurang da petang tu,kami pon bergerak pulang…jugak naik public transport saje…apa2 pun,kami enjoy dgn trip kali ini…lagi2,dapat hang out bersama-sama…hehe…cik Ah rase da cukup panjang post kali ni…harap anda jangan buhsan ye…peace!


kami dlm ERL nie...



pemandangan di Hot Air Balloon Fiesta...x start lg belon udara panas...cuma ada ni je...nmpk kan3?



xtvt waterball

nie la masjid besi :)

kat sini ada tiket bas nadi putra,tiket perahu dondang sayang dan resit ERL...hehe


p/s : jauh perjalanan,luas pandangan~~:)

Wednesday, March 17, 2010

nk pakai ape...

salam~emm...da bln2 terakhir sem ni makanya sinonim la dgn pelbagai jenis dinner yg bkl n telah diadakan..yg harusnye dinner kolej n dinner jabatan laa..
n 4 dis year cik nin insyaAllah akn menghadirkan diri...spt thn2 lps gk laa..
mmg laa..yg kolej 2 mmg la nk g coz dlm yuran da terbayar da...rugi la kalo x g kn...mkn tuuu...yg dinner jbtn lak kna la g...meraikan senior yg bkl grad nnt...
tp kan....cik nin xde baju lawa laa...sob sob sob!jaaaaaaaaaaauhhh dlm ati cik nin teringin sgt2 nk pkai ala2 princess...cik nin slalu je ckp kt cik ah yg cik nin nk jd princess..tp cik ah xley terima cita2 cik nin yg tulus lg suci 2!ape r cik ah ni!xbg sokongan padu langsung!
emm...nmpknye baju kurung lg la...xde yg baru,pkai yg lame pon xpe la kn..cik nin nk g isi perut je..xyah lawa2 pon xpe..xde org nk pndg..sedih je ayt...hahahha!
emm..ni contoh2 dress yg cik nin teringin sgt nk pkai..canteeeeekkk!


emm tu baju...kasut lak??cik nin rase nk pkai sandal yg cik nin da ade la..tp kna g gam dlu tapak sandal 2..da nk tertanggal da..ha3!!jumaat ni nk g usha baju utk dinner jbtn plk..kalo ade yg bekenan leh r beli tp kalo xde pkai baju kurung gk la...nk p ngn cik ah n cik neia...nk ikot??jom!!!ngeh3!

cik nin teringin nk pandai mekap2 nih..bese la kn..da dewasa..ha3!teringin nk jd cantek2 gk..tp cik nin jenis yg xberani nk bergaya sgt...adehhh!bile nk berubah ni...tggu keje nnt la kot...ke still cmni lg...uhuk2!wait n c...

k la...cik nin nk g wt keje lain lak..len kali kite jupe lg ye...mmuah3!

Friday, March 12, 2010

walaweiiii

salam....
FUYOOOOOOOOOOOO!maju da skrg heepheephooray!!kalo dlu xde pon org tau kewujudan blog nih skang cm ade jeee....eh2!lupe nk knlkn diri...ni cik nin ni...agk lame la jgk cik nin x bebel2 kt cni...xtau nk ckp pe...sbnrnye byk masalah yg melanda diri akhir2 ni...perghhhhh!skema gile ayt!ok2..bese la kan...da namenye idop..xberseri2 (bak kata cik ah) idop kalo xde probs..probs la yg mematangkan kita sbnrnye...matang keee...uhuk2!

alamakkkk...borim la skrg..dr hari kamis xde kls...ari senin baru stat kls blk..nk blk kg jauh....sob3!sila simpati pd cik nin...cik ah n cik neia 2 syok la 2 ronggeng2 mak minah kt kg!jeles giler!

makanya...cik nin terperuk la kt umh ni haaa...adoi....busan3!tp ape leh wt...cik nin pon da terbiase da dgn kebosanan & kesunyian ni...sila simpati lg...

ape cik nin wt??huhu!bgn pg2 cik nin terus on lappy kesygn ni...biase la on ym...pas2 on fb..bende wajib 2 even jarang giler post pape..pas2 sambung tgk drama korea yg dr dlu x habis2 tgk lg..cik ah n cik neia suda sedia maklum dgn cik nin yg mkn 5thn nk habiskn tgk cte or bace novel..uhuk2!

then bila da bosan cik nin tdo blk...smpai la ptg...then bgn tdo wt bende same lg...cm 2 la nmpk gayanye idop cik nin skang...dating????wow!sape nk dating ngn cik nin??cik nin muda lg...hahahaha!xde sape2 mau so far...simpati lg ok.....tp cik nin idak le ksh sgt pon...

begini la idop cik nin...mklumla keje pon da byk yg setel da kcuali ade 1 lg..tu pon x leh wt skrg coz ade hlgn..eceh!k la sini dlu la yeeee...len kali kite jupe lg...nk chat2 kt chatbox pon xpe..sile2!

p/s:to cik ah!!cik nin g mkn sesorang je tau!!sian cik nin...dan skali sehari je...uhuk2!

to cik neia!!kim slm ke baby baru!!


ok...teruskan senyum dan sentiasa la bergumbira dalam hidup ye rakan2!!HEEPHEEPHOORAYYY!!!muah muah xoxo!

ni cik nin ngh borim...hahahaha!walaweiiiiiiiii!!

**lupe nk ckp cik nin lyn novel on9 hari ni...kehkehkeh!

Sunday, March 7, 2010

sudah selesai~~

assalamualaikum...

entri kali nie,cuma nak cite sal program kami ari jumaat lepas...sebelum cite ni basi,baik cite cpt2 kann...lgpn,cik Ah da janji nak cite,so inilah dia~~(nanti cik Nin bising lg,hak3)

alhamdulillah,program kami berjalan agak lancar la...semua tentatif yang di plan,dpt jugak dilaksanakan...w/pun kami kesuntukan masa...syukur alhamdulillah~~awl2 program,kami kerisauan krn crowd yg dtg x ramai,tp bilangan audience smkn bertambah as program 2 berlangsung...dan sambutan pn amat positif dr kalangan audience kami...yg penting,segala info dan maklumat berguna dpt kami sampaikan pd mereka...inilah main purpose program nie dijalankan selain prog ini merupakan salah satu esaimen penting utk sem ini...huhu

ape lagik eh nak cite?ha3...cik Ah pn x taw nk cite mende...just cik Ah nak highlight beberapa kenangan dan pengalaman cik Ah untuk program ni...cik Neia dan cik Nin sila + sendiri :b

1)tugas cik Ah dr awl program dlu adalah di meja pendaftaran...ha3

2)cik Ah juga org marketing...sbb tu cik Ah bz di awl prog saja...cik Neia jelez sbb cik Ah bole rilek tyme dy tgh bz...ha3 (utk pengetahuan,cik Neia dan cik Nin adlh org program & protokol)

3)kami dpt mkn free + sedap dgn VIP dan bebrapa kaki/tgn (cik Ah plastik sbb mkn sikit saja)

4)terima kasih buat en.nazri krn sudi snap2 gmbr kami (btol kn name pakcik tu en.nazri?)

5)kami sempat menghadiri ceramah maulidur rasul bersama2 kaki/tgn slps sesi formal selesai (''org yg plg mulia adalah org yg mendahului dlm m'beri salam'') :)

6)cik Ah,Cik Neia dan seorg lg kwn kami hanya tdo x smpi 1 jam mlm seblom prog itu berlangsung (tp,cik Ah tetap berseri pd pg esoknya)he3

7)cik Ah sgt complicated(bak kata cik Neia)...akibatnya,tdo pn lmbt mlm itu...ha3

8)kami menghadapi masalah dgn ahli grup (sila jgn underestimate org laen)huhu

9)terima kasih utk sume kaki/tgn yg cooperate ngn kami,dan juga sponsor kami (gardenia,abbott lab n mineral bottle itu)

10)lastly,kami gembira krn mendapat pujian dr pihak sana...tenkiu!






cik Ah : korang perasan x kita lupa bg healthcare booklets dr gardenia?cmne aku blh lupa?seyez,mmg aku x ingt langsung sal booklets tu...tp,aku pn x nmpk booklets 2 mase aritu...



Wednesday, March 3, 2010

berseri tak berseri~~

Salam sume...cik Ah iz here :)...pertamanya,nak thnx to all pengikut dalya kerana sudi juga menjenguk blog kami nie..he3...alang2 da jadi pengikut dalya,jadila pengikut heepheep hooray lak ye...nk jadi peminat cik Ah pn boley~~~:p (cik Ah perasan lg,sila abaikan)

Tak ade story best pon cik Ah nk cite kali nie..cuma,kalau boley cik Ah x mau la biarkan heepheep hooray ni sepi seperti tuannya(rujuk pd cik Ah saja,ok)...ha3...actually,dis week agak hectic bagi kami ber3...mane nak siap kan esaimen + program kami ari jumaat ni lagi...huhu...nama pn org tgh belajar kannn,so kita terima je la dgn hati gumbira agar tiada sebarang stress menjengah...di mana stress ni mampu mengganggu gugat kredibiliti kami sebagai seorang manusia dan gadis awal 20an (sila jgn sepak cik Ah laju2)
Berkenaan program kami hari jumaat ni,cik Ah cite len kali la...lepas program 2 settle...bru syiok kannn nak postmortem...ha3...cik Ah kesian kat kwn2 cik Ah..sume pakat bz gle utk prog ni,termasuklah cik neia ngn cik nin(cik neia,percayala~)...ha3...cik neia sokmo ckp cik Ah x ade perasaan tgk diorang bz...kah3..bkn ape,cik Ah sje nk bagi cik neia ngn cik nin rase mcm mane perasaan bz tu..:p
Biasa la,dlm sume pakat nak wat yg terbaekk punya utk prog ni kdng2 ade la perselisihan phm dlm membuat keputusan(tacing skiitt)
...ha3...so,kita jgn lah amik serius sehingga bermasam muka dgn kwn2(rujuk pd cik Ah lg ye)...cik neia,patutnya kau yg pujuk aku,x aci!!...ha3...
Tyme2 blaja cmni,kwn2 amat penting ye...siapa lagi nk tolong kita kalau kita dilanda kesusahan?jd,jgn lah terlalu mengikut emosi...dan lagi,bila nak kawen nanti sape yg kita akan jemput?sape yg nak tolong mencuci periuk belanga setelah selesai majlis?sape yg nak jadi pengapit cik Ah?kwn2 kan?oleh itu,hargailah kwn2...(mode memberi nasihat pd diri sendiri)
Mcm da pnjg la pulak cik Ah tulis...esaimen dok siap g..okeh3...cni dlu story dari cik Ah ye..len ari kita jumpe lagi...tata frens!! :)

sila abaikan lengan biru jalur2 itu...beliau bukanlah antara kmi ber3...hik3

p/s : tajok entri tiada kaitan dengan story cik Ah...harap maap~~~:p







Sunday, February 28, 2010

turn cik neia mengarot..not carut or carrot ok!

Assalamualaikum pembuka bicara…..~~~

Hehehehe….urm….euw….ni first tyme cik neia menge-p0st ni kn? Kn? Hahaha..mklom r cik neia agk bz..ni jujur ni! Seyes! (aiceh!). Lame da blog ni kami be-3 cipta sbg medan pertempuran! Oh ye ke..? Tp salu cik ah n cik nin je yg mngarot..ye x? Xpe..kali ni biau cik neia plak! Ni pom ttibe je rse nk menge-p0st..ntah knape ntah. Tetekan.. menekan…ditekan..? Oh tiada jwpn..lantk la ap pn prasaan, mne de org kesa ye x..? aisy….

MENJENGKELKAN! Isy2..br 1st tyme p0st da berbaur emo..? Arghhhh..lantk juge! Ari ni rse stress! Sape yg mnjengkelkan..? Sy..? Mereka…? Beliau…? Urm…CIK AH kot (yg mer0yan bile penanda buku dy ilang!) Wuakaka..xde2~~ rekaan semata..

Kadang2 rse dri sndri yg menjengkelkan pn ad gak~~~ Hahaha..maklom bkn baek sgt pon..muke klw da bekerut seribu..haisy…ap bole dkate… Cne2 nk kawal emosi yg kdgkala keterlaluan..? Tau org xsuke tp tau juge susah nk ubah sumetime…urm…urm…xde jwpn jg! Xpe bole merepek lg…

Haaaaaaaaaaaaaaaaaaa….yg ni mmg cik neia sgt2 xbole nk kate ap la! Mmg menjengkelkan…oopsss..kire mengata x..? Bole la kn..? Tak bgtau nme ni kn..? Kikiki..Blog ni kire luahan perasaan jg kn? Klw x pn ap kire…suke ati jiwe raga laaaa. Dun wanna be racist actually but sometimes mereka mmg menjengkelkan! Nak mncarut xbole psal baek ati (ooopss..propa semata)..then…..??

Rse ap yg dorg buat betollllll blaka….sudahnya? Kami jugak yg susa…Nmpk mcm hebat.. exam scorer dol..xyah nk kecah pn sume tau. Urm bile agaknya hati boleh jadi sebaik RASULULLAH..? Paling tidak pon cube la mnjadi spt BAGINDA..xpenah berdendam…sentiasa memafkan org laen….?? Urm…BAGINDA memang manusia agung kn..? kn…? (sape xstuju perlu dsepak laju-laju!)

Apa sbnarnye main point n3 cik neia ni ek..? Xdpt dikesan la..ntahlah…sekadar nk mmbebel… Kadangkala sering rse x puas hati je manjang…aisy..boleh bekarat hati lame2. Td cik nin pesan sok tulis n3 besh…? Pesal ape ek yg besh? Kambing maybe…? Ke dodol..? Psal kerusi…? Urm….still xpst..

Jdnye…….smpai cni je r cik neia bebel..kang sok luse tulat ad energy lebeh br merepek lg yaaaaa..maauhh..oppsss…muahhhh….~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ tataaa

Saturday, January 16, 2010

for da 1st time...

assalamualaikum...
ni cik nin ni..asik cik nin aje yg tulis..xpela,cik nin pon cik nin la..cik nin nk cte psl kelas cik nin g sg gabai..whoaaaaaaaa..mmg best sesgt..ni 1st time ni kami g picnic sesame..kalo x tmpt lepak kami kt sopim complex aje la..huhu..

akhirnye tercapai gk impian kami nk ke sg gabai..perjalanan mkn mase 1jam lbih krg..nasihat pd kwn2 yg nk g sile la brtolak awl pg ye..kang traffic plk..mahu mkn 5jam nnt nk smpai..huhu..kami g 3 buah kereta..kereta sewa je..hihi!(tu pon ssh nk dpt..)sampai2 je trus kami melantak sikit sandwich yg dibawa..(sikit ke....)yela..nk beraktiviti lam air mstila kna ade energy dlu..hihi..then,pas siap2 sume terjun lam air!sonok gilak!sejoook xyah ckp r..hoho!air trjun situ kuat gk r..cik nin n da geng try la nk duk bwh air yg mencurah2 tu,tp asik kna tolak dek air tu je..tp best!

then main2 smpai puas ati..amik gamr byk2 utk kng2an..then naik n mkn lg..da name pon nutrition kn..asik mkn jela...tp mkn megi je..hahahah!xpe..org bujang kn..bese r 2..bajet pon lom mantap ag..2 je yg mampu..tp best!biase la kalo lpr sume jd sdp..

then siap2 nk blk da..eh,lom blk kolej ag..still got tyme maaa..kami g la ronggeng2 ke damansara..nk g OU ni..waaaahh!1st tyme ni cik nin nk g OU!excited maaa...thnx la 2 para driver yg gigih 2 ye..xyh la state name..kang glemer plk..:p

then lps mkn2 round2 kt OU,next destination was bangi!kami g reramai sbb nk htr slh sorg dr kami ade match handbqall ptg tu..punye la semangat g htr 3 kereta 2...seb bek team beliau mng..kalo x sepak laju2..(eh,xde la..gurau aje...:p)

then kami pulang......pulang ke pangkal jln...cik nin xnk cte pjg2 la..(mcm da pjg je...hehehe)yg cik nin nk ckp,penglmn ni mmg BEST!!!hrp kami hepi 2gether selalu..susah sng bersama2..(waaaaa,touching2..sob3...)

k la,tgk jela gambr ni ek...k dadaaaaaaa..jumpe lg...
HEEPHEEPHOORAYYYY!kami baru sampai...